Оригинални текстови

Појаснување од Амбасадата на Франција за изјава на амбасадорот Тимоние

За да се отстрани недоразбирањето поради грешката што настанала при интерпретирањето во делот на презентацијата на тркалезната маса „Патот кон ЕУ и НАТО: перспективи и предизвици “, што се одржа вчера (вторник, 28 јануари) во организација на Советот на амбасадори, изјавата на амбасадорот Тимоние треба да биде пренесена на следниов начин:

Скопје, 29 јануари 2020

За да се отстрани недоразбирањето поради грешката што настанала при интерпретирањето во делот на презентацијата на тркалезната маса „Патот кон ЕУ и НАТО: перспективи и предизвици “, што се одржа вчера (вторник, 28 јануари) во организација на Советот на амбасадори, изјавата на амбасадорот Тимоние треба да биде пренесена на следниов начин:

„Кога ќе се усвои методологијата, преговорите би можеле да започнат, додека во исто време Унијата успешно ќе ги заврши своите реформи, што ќе ѝ овозможи да го разгледа влезот на нови земји-членки, во услови кога самата Унија ќе располага со обновен и ефикасен процес на одлучување“.

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close