Граѓански секторПолитички партии

Петров: Преку едукација да стигнеме до декриминализација, а потоа и до легализација на канабисот

Во овој период најважно е да се демистифицира прашањето за канабисот и преку сеопфатен процес на едукација да се проценат предностите од користењето на ова растение, изјави потпретседателот на СДСМ, Коста Петров во обраќање на Форумот за канабис, на кој се дискутираше за можностите, политичката волја и ангажманот на граѓанските организации во процесот на декриминализација и легализација на канабисот.

Back to top button
Close
Close