СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Перу со најголем број смртни случаи од коронавирус во светот

Перу денеска објави нови податоци за епидемијата на коронавирус во земјата, ревидирајќи го бројот на смртни случаи од Ковид-19 од 69.000 на 180.000, што ја прави земја со најмногу смртни случаи по глава на жител во светот.

Back to top button
Close
Close