0_Maqedoni.Portal0_Web_AktualeMakedonija.SlajderShoqëri

Përqindja më e madhe e të infektuarve të rinj dhe rasteve të vdekjes kanë komorbiditete ose janë mbi moshën 60 vjeçare

Përqindja më e madhe - 25,9 për qind e të infektuarve të rinj me Kovid-19 dhe në periudhën nga 3 deri më 9 gusht janë persona të moshës mbi 60 vjeçare, ndërsa numri më i madh i të infektuarve regjistrohet edhe tek personat e moshës mes 30 deri në 39 vjet - 18,4 për qind, nga 40 deri në 49 vjet - 17,9 për qind, ndërsa nga 50 deri në 59 vjet - 17,2 për qind, tregojnë sot të dhënat e publikuara në raportin javor të Institutit për shëndet publik.

Shkup, 12 gusht 2020 (MIA) – Përqindja më e madhe – 25,9 për qind e të infektuarve të rinj me Kovid-19 dhe në periudhën nga 3 deri më 9 gusht janë persona të moshës mbi 60 vjeçare, ndërsa numri më i madh i të infektuarve regjistrohet edhe tek personat e moshës mes 30 deri në 39 vjet – 18,4 për qind, nga 40 deri në 49 vjet – 17,9 për qind, ndërsa nga 50 deri në 59 vjet – 17,2 për qind, tregojnë sot të dhënat e publikuara në raportin javor të Institutit për shëndet publik.

Tek 196 persona (34,3 për qind) është regjistruar prania e komorbiditetit.

Në periudhën e njëjtë janë regjistruar 25 raste të vdekjes, ndërsa numri më i madh i tyre janë persona të moshës mbi 60 vjeçare (56 për qind). Tek 19 nga rastet e vdekjes (76 për qind) janë regjistruar komorbiditete paraprake. fb/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close