0_Maqedoni.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritMakedonija.SlajderPolitikëVideo deklaratë

Për Zhbogarin vetingu në gjyqësor është opsioni i fundit

- Vetingu është opsioni i fundit. Për veting ka një parakusht, ai është koncensusi nga të gjitha anët politike, por kjo është zgjidhja e fundit. Për momentin nuk shohim se ka nevojë për një gjë të tillë. Ky është qëndrimi ynë, gjithsesi vendimi mbetet që të sillet në shtet, në Maqedoninë e Veriut, deklaroi Ambasadori i BE-së Samuel Zhbogar, shef i delegacionit të BE-së, pas takimit të sotëm me kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut Sali Murati.

Shkup, 16 dhjetor 2019 (MIA) – Vetingu është opsioni i fundit. Për veting ka një parakusht, ai është koncensusi nga të gjitha anët politike, por kjo është zgjidhja e fundit. Për momentin nuk shohim se ka nevojë për një gjë të tillë. Ky është qëndrimi ynë, gjithsesi vendimi mbetet që të sillet në shtet, në Maqedoninë e Veriut, deklaroi Ambasadori i BE-së Samuel Zhbogar, shef i delegacionit të BE-së, pas takimit të sotëm me kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë së Veriut Sali Murati.

Në pyetjen e gazetarëve se si BE-ja do të përgjigjet në kërkesën e kryeministrit Zoran Zaev për mbështetje për zbatimin e vetingut në gjyqësor, Zhbogari theksoi se ende nuk e ka dëgjuar deklaratën, por përsëriti se qëndrimi i BE-së është i qartë.

“Ne preferojmë që gjyqësori t’i shfrytëzojë elementet për përmirësimin nga brenda. Në fund nuk është edhe në gjendje aq të keqe”, deklaroi ambasadori Zhbogar.

Shefi i delegacionit të BE-së në RMV paralajmëroi se do të vazhdojnë me mbështetjen dhe informoi se për vitin e ardhshëm planifikojnë projekt për monitorim të rasteve të korrupsionit të lartë.

Zhbogari shfaqi bindje se kjo do ta përmirësojë situatën në gjyqësor. fc/ 

Таг
Back to top button
Close
Close