0_Maqedoni.Portal0_MIA Investigon.Portal0_Web_Ballina - Sllajder0_Web_Përzgjedhja e redaktoritAnalizëMakedonija.SlajderShoqëri

Për gjashtë muaj në Ministrinë e Drejtësisë janë dorëzuar 120 kërkesa për ndihmë juridike falas

Me Ligjin për ndihmë juridike falas që filloi të zbatohet prej tetorit të vitit të kaluar procedura për realizimin e kësaj të drejte është lehtësuar dhe është afruar deri te kategoria e qytetarëve me gjendje të dobët pronësore. Gjatë periudhës prej 1 janarit deri më 30 qershor të këtij viti, siç informojnë nga Ministria e Drejtësisë për MIA-n, janë dorëzuar gjithsej 120 kërkesa për ndihmë juridike sekondare. Prej tyre, 71 kërkesa janë aprovuar, 29 janë refuzuar për shkak të mospërmbushjes së kushteve, ndërsa pjesa tjetër janë në procedurë.

Back to top button
Close
Close