0_Web_Насловна-слајдер0_МИА Истражува.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерЕкономијаМакедонија.СлајдерОпштествоТема

„Пензионирање“ на РЕК Битола и вистинска праведна транзиција – единствениот пат за чист воздух и задоволни граѓани

Енергетската транзиција е неизбежна, како во светот, така и кај нас. Ќе дојде денот кога РЕК Битола ќе замине во историјата, но оттаму егзистираат оргомен број луѓе од Битолскиот регион. За чистиот воздух, кон кој сите се стремиме, тоа е единствениот пат, но она што е од курцијално значење е спроведувањето на праведна транзиција.

Back to top button
Close
Close