0_Maqedoni.Portal0_MIA Investigon.Portal0_Web_AktualeMakedonija.SlajderShoqëriTemë

Pensionimi i obligueshëm në moshën 64 vjeçare, mbetet mundësia që gratë të pensionohen në moshën 62 vjeçare

Ndryshimet e ligjit për marrëdhënie pune me të cilat parashikohet pensionimi i obligueshëm  në moshën 64 vjeçare,  të dorëzuara nga grupi i deputetëve, u futën në procedurë kuvendore dhe e kaluan leximin e parë. Përjashtime në sektorin publik  do të ketë për  kuadrot deficitare  nga fusha e shëndetësisë dhe  në arsimin e lartë, por ajo do të rregullohet me ligje tjera. Biznesi kërkon që  përcaktimi për pensionim të parakohshëm  të mos vlejë për sektorin real, por vetëm  të lihet mundësi  që çështja të rregullohet  me marrëveshje ndërmjet  punëdhënësit dhe  punëtorit,  që është në linjë të propozuesve  të ligjit  dhe të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale. Në ndryshimet e këtij ligji parashikohet pensionim i obligueshëm  në moshën 64 vjeçare, por, megjithatë mbetet mundësia që gratë të pensionohen në moshën 62 vjeçare, siç është e rregulluar në Ligjin për sigurim pensional dhe  invalidor.

Back to top button
Close
Close