0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваПолитика

Пендаровски: Северна Македонија постигна значителен напредок во политичкото учество на жените

Се соочуваме со невообичаени предизвици во време на КОВИД-19, кои, за жал, ги продлабочија пред-пандемиските родови нееднаквости, рече претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, во неговото обраќање по повод 25-годишнината од Четвртата светска конференција за жените. што се одржа во рамки на 75. сесија на Генералното Собрание на Обединетите Нации на тема „Забрзување на реализацијата на родовата еднаквост и еманципирањето на сите жени и девојки“.

Back to top button
Close
Close