СветСвет.ПорталСвет.Слајдер

Педро Кастиљо положи заклетва како претседател на Перу

Левичарот Педро Кастиљо положи заклетва како петти претседател на Перу во последните три години, на 200-годишнината од независноста на земјата, ветувајќи крај на корупцијата и нов устав.

Back to top button
Close
Close