Политички партии

Партијата на пензионери на изборите ќе учествува во коалицијата предводена од СДСМ

ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ, на 07.03.2020 година, во Скопје одржа Редовно СОБРАНИЕ на ПП, на кое, покрај статутарни обврски, се разработени прашања и донесени одлуки и документи во врска со вонредните избори за Собрание на РС Македонија, кои ќе се одржат на 12.04.2020 година.

Скопје, 7 март 2020

ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ, на 07.03.2020 година, во Скопје одржа Редовно СОБРАНИЕ на ПП, на кое, покрај статутарни обврски, се разработени прашања и донесени одлуки и документи во врска со вонредните избори за Собрание на РС Македонија, кои ќе се одржат на 12.04.2020 година.

Партијата ја потврди определбата, на вонредните избори за Собрание на РС Македонија, на рамноправна основа, да учествува во коалицијата предводена од СДСМ.

Донесена е Програма за работа на ПП, како платформа за политичко дејствување на партијата во период 2020 – 2030 година.

Програмата ги определува црвените нишки на нашата стратегија за планираните политичка цели и активности со понуда за заедничко реализирање во рамки на коалицијата. Содржински, Програмата се темели на императивот за консензус во кој „човекот е на прво место“, разработена во програмски прилози за политики на партијата за достоинствена старост и пензии, за подобро здравство и здравје, социјални политики за солидарно општество, за образованието и младите, животната средина, како и  други сегменти кои се значајни за општествената заедница и државата.

Усвоен е извештајот за работењето на ПП, во период до одржувањето на седницата на Собранието, поднесен од Претседателот г-дин Илија Николовски.

ПП усвои листа на можни кандидати за пратеници од партијата, со која ќе настапи, во преговорите во рамки на коалицијата, при конечното оформување на изборните листи.

ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ  

___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки. 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close