Општински вестиСкопје

Паркингот на Водно за време на викендот го искористиле 636 возила

Паркингот на Водно изминатиов викенд го искористиле 636 возила, според бројот на испратени СМС пораки, информираат од Град Скопје.

Скопје, 12 април 2021 (МИА) – Паркингот на Водно изминатиов викенд го искористиле 636 возила, пресметано според бројот на испратени СМС пораки, информираат од Град Скопје.

Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден час – 50 денари. Паркирањето е бесплатно за хендикепираните лица, како и за туристичките автобуси, а паркирањето во зеленило се санкционира.

Претходниот викенд паркингот, според СМС пораките, бил искористен од 187 возила или 449 помалку од овој изминат викенд кога временските услови беа поповолни.

Градот Скопје апелира до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта. ар/сп/

Таг
Back to top button
Close
Close