0_Web_АктуелноГраѓански секторОпштество

Панел-дискусија: Превентивните ХИВ програми се покажаа како значајно средство за брз и навремен одговор на сите предизвици и поблеми

Програмата за заштита на населението од ХИВ се покажа како успешна и значајна алка, поради која земјата во последните 15 години воспостави контрола над емидемијата со ХИВ, ова беше заклучено на денешната панел дискусија на тема „Здравствени услуги по мерка на ранливите граѓани - како да се подобри системот врз основа на досегашното искуство“ на која министерот за здравство Венко Филипче и граѓанските организации разменија ставови, мислења и понатамошни решенија за развој на овој модел.

Back to top button
Close
Close