0_Македонија.ПорталМКДОпштество

Панел дискусија: Корона кризата драстично ги уназади работничките и човековите права во текстилната индустрија

Кризата предизвикана од Ковид-19 донесе голем број на загубени работни места, намалени плати, прекршени работнички права и ризик по физичкото и психичкото здравје на работниците и работничките во текстилната индустрија. Ова се само дел од сознанијата кои беа изнесени на денешната панел дискусијата на тема „Индустрија во криза – Предизвиците на текстилната индустрија пред и по кризата со Ковид-19“, која беше организирана од страна на Здружението за истражување и анализи ЗМАИ.

Back to top button
Close
Close