Svet.SlajderСветСвет.Портал

Пандемијата предизвика драстичен пад на емисиите на штетни гасови

Поради рестриктивните мерки воведени поради пандемијата со Ковид-19  забележан е најголем пад на емисиите на штетни гасови, кои предизвикуваат ефект на стаклена градина, во првата половина од годината, соопштија научниците од пекиншкиот Универзитет Цинхуа

Back to top button
Close
Close