0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Пандемијата на Ковид-19 би можела да влијае на сезонскиот грип – можни се две сценарија

Беше првпат Племето Сапанава да се обиде да воспостави контакт. Средбата се одржа во оддалечениот национален парк Сера до Дивизор, огромна област на сливот на Амазон на крајниот западен дел на Бразил. Одозгора изгледа како монотоно подрачје прекриено со шума, но под него се кријат водопади, реки, заспани вулкани и човечки населби.

Back to top button
Close
Close