0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Панасоник ги претстави новите ВР-очила

Компанијата на годинашниот Саем за електроника во Лас Вегас ги претстави своите нови очила, коишто на корисниците им нудат нешто што навистина изгледа како дел од иднината. За тоа се заслужни и микро ОЛЕД плочките со висока резолуција.

Лас Вегас, 10 јануари 2020 (МИА) – Панасоник ВР се први очила за виртуелна реалност кои нудат поддршка за ХДР-камера. Овде, како додаток, се и техничките драјвери во слушалките.

Компанијата на годинашниот Саем за електроника во Лас Вегас ги претстави своите нови ВР-очила, коишто на корисниците им нудат нешто што навистина изгледа како дел од иднината. За тоа се заслужни и микро ОЛЕД плочките со висока резолуција.

Сепак, производот има и некои ограничувања. ОЛЕД плочките ја ограничуваат сликата и аглите  на гледање, па според многумина, тоа е маана што мора да се исправи, доколку Панасоник се стреми кон попрактична примена, за што повеќе да му ја приближи технологијата на виртуелната реалност на обичниот корисник. си/ми/

Таг
Back to top button
Close
Close