Svet.SlajderСвет

Пад на цените на нафтата поради пандемијата и зголеменото производство во Либија

Цените на нафтата на меѓународните пазари паднаа под 36,64 евра (41 долар) за барел. Падот на цените на нафтата доведе до намалување на побарувачката во САД и Европа поради пандемијата на коронавирусот и наглото зголемување на производството на овој извор на енергија во Либија.

Back to top button
Close
Close