Општество

ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје испраќа шест цистерни за гаснење на пожарот во Кочани

ЈП „Водовод и канализација“ - Скопје во координација со Град Скопје испраќаат шест цистерни, со цел да се помогне во гасењето на пожарот што попладнево го зафати Кочани.

Скопје, 2 август 2021 (МИА) – ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје во координација со Град Скопје испраќаат шест цистерни, со цел да се помогне во гасењето на пожарот што попладнево го зафати Кочани.

-Со заедничка едногласна одлука ја испраќаме оваа помош кон Кочани и кочанчани, со надеж за побрзо стопирање на огнената стихија. Солидарноста на нашиот град и нашите претпријатија секогаш ќе биде на располагање онаму каде што таа е потребна, соопшти Душко Весковски, директор на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје. ки/ац/

Таг
Back to top button
Close
Close