Општински вестиСкопје

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје продолжува со секојдневно миење и дезинфекција на булеварите и улиците

Во пресрет на новонастанатата ситуација поврзана со пандемијата на вирусот Ковид-19, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје секојдневно спроведуваат машинско миење со автоцистерни и дезинфекција на булеварите и поголемите улици во сите скопски општини.

Скопје, 10 април 2020 (МИА) – Во пресрет на новонастанатата ситуација поврзана со пандемијата на вирусот Ковид-19, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје секојдневно спроведуваат машинско миење со автоцистерни и дезинфекција на булеварите и поголемите улици во сите скопски општини.

– Наша главна заложба останува одржувањето на максималното ниво на јавната хигиена во градот Скопје, информираат од ЈП „Комунална хигиена“  – Скопје. фф/сп/

Back to top button
Close
Close