0_Магазин.ПорталЗдравје

Овошјето, виното и чоколадото може да помогнат за понизок крвен притисок

Во истражувањето објавено во „Сајентифик рипортс“ учествувувале повеќе од 25.000 луѓе. Резултатите посочуваат дека целокупното зголемување на нивото на флавонол може да помогне во намалување на крвниот притисок.

Back to top button
Close
Close