0_Magazinë.PortalKuriozitete

OurMine: Edhe Fejsbuku mund të hakohet

Tuiter konfirmoi se urdhrat e tyre zyrtare në rrjetet sociale Fejsbuk, si dhe në platformën Mesengjër, kanë qenë të hakuar.

Londër, 8 shkurt 2020 (MIA) – Tuiteri konfirmoi se urdhrat e tyre zyrtare në rrjetet sociale Fejsbuk, si dhe në platformën Mesengjer, kanë qenë të hakuar.

Mediat paraprakisht transmetuan se urdhrat e Fejsbukut dje i morri grupi i hakerëve “OurMine”, i cili më pas dërgoi mesazhin “se edhe Fejsbuku mund të hakohet”.

Grupi këtë mesazh e ka vendosur në urdhrat e Tuiterit dhe Instagramit në Fejsbuk, ndërsa urdhrat tani janë rivendosur sërish, transmeton Bi-Bi-Si.

Grupi “OurMine”, i cili në janar rrëmbeu më shumë se 10.000 llogari të ekipeve të futbollit amerikan, pretendon se sulmet e tyre paraqesin përpjekje për të vënë në dukje cenueshmërinë e hapësirës kibernetike në internet.

Grupi i llogarive në Tuiter në Fejsbuk postoi mesazhin: “Përshëndetje, ne jemi OurMine madje dhe Fejsbuku mund të hakohet, megjithëse siguria e tyre është të paktën më e mirë se ajo e Tuterit”.

Grupi gjithashtu sulmoi urdhrat e Fejsbukut dhe Mesengjerit në Instagram, ku ata vendosën logon e tyre.

Faqja zyrtare në Fejsbukut nuk është e hakuar. bs/

Back to top button
Close
Close