0_Web_Насловна-слајдер0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderОпштествоТема

Отстранета пречката за поголем број лица да можат да користат т.н. социјална пензија

Се зголемува интересот за остварување на правото на социјална сигурноста на стари лица односно таканаречената социјална пензија. До Меѓуопштинскиот центар за социјална работа во Скопје, досега се пристигнати 533 барања за остварување на ова право. Се очекува оваа бројка да се зголемува, со оглед како што посочуваат од Центарот, се направени промени на правилникот кој се однесува на ова прашање и сега остварувањето на право на минимална гарантиран приход не е пречка за ова право, бидејќи може да се трансформира од едно во друго право.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close