Дописници МКДКултураКултура.Портал

Откриена нова наколна населба кај Даљан што датира од крајот на бронзеното време

Нова наколна населба досега непозната за архелошката јавност е откриена во рамки на истражувањата спроведени во третата кампања од проектот „Погранични студии-Истражување на идентитетот и културните контакти во пограничната област на Античка Македонија во регионот на Охридското Езеро“.

Back to top button
Close
Close