Kultura.SlajderДописници МКДИнтервјуКултураКултура.Портал

Ѓоргиев: Односот кон театарот треба да биде одговорен

Тетарот со неговата бесмртност и безвременост дава и обврски. Треба да го разбереме како еден брод, кој гордо плови по театарските ширини. Затоа, нашиот однос треба да биде одговорен, дали секогаш заслужуваме билет за тој брод и колку чини тој билет. Времињата се толку променети и не останува само актерската или театарската желба да сме присутни во нашите институции. Многу е важен односот како ние му враќаме на театарот.

Back to top button
Close
Close