Дописници МКДОпштински вести

Oпштина Велес распиша Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2020/21 година

Општина Велес распиша Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2020/21 година. Се работи за десет стипендии за талентирани ученици од трета и четвртта година во средно образование и десет стипендии за талентирани студенти со завршена најмалку една година од студиите на високото образование. Конкурсот почна на 20 ноември и ќе трае до 4 декември, а резултатите ќе бидат објавни најдоцна до 10 декември. Стипендиите ќе се доделуваат девет месеци во текот на годината.

Back to top button
Close
Close