ОпштествоОпштински вести

Општина Струмица утврди дополнителни мерки за превенција од ширење на коронавирусот

Општина Струмица формираше мобилни тимови за помош на сите возрасни и изнемоштени лица, лица со попреченост и хронично болни лица, кои живеат сами или немаат поддршка од семејствата на целата територија на општината. Донесена е и одлука утре да се изврши дезинфекција на улиците и целата урбана опрема во градот, која ќе ја извршат ЈПКД „Комуналец“ и Територијалната професионална противпожарна единица-Струмица.

Струмица, 16 март 2020 (МИА) – Општина Струмица формираше мобилни тимови за помош на сите возрасни и изнемоштени лица, лица со попреченост и хронично болни лица, кои живеат сами или немаат поддршка од семејствата на целата територија на општината. Донесена е и одлука утре да се изврши дезинфекција на улиците и целата урбана опрема во градот, која ќе ја извршат ЈПКД „Комуналец“ и Територијалната професионална противпожарна единица-Струмица.

Овие мерки се усвоени на денешниот координативен состанок со претставници на општинските институции и организации заедно со градоначалникот и општинската администрација.

Инаку, мобилните тимови кои ќе им помагаат на ранливите категории граѓани се составени од млади волонтери кои се пријавиле во општина Струмица и волонтери на Црвениот крст, а граѓаните можат да ги повикат на телефонските броеви 071 345 901 и 075 271 710. рт/вј/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close