Дописници МКДОпштински вести

Општина Куманово почна со дистрибуција на решенија за данок на имот

Секторот за даноци и такси при Општина Куманово  ги информира граѓаните дека почна дистрибуцијата на даночни решенија за данок на имот за 2020 година.

Куманово, 25 јуни 2020 (МИА) – Секторот за даноци и такси при Општина Куманово  ги информира граѓаните дека почна дистрибуцијата на даночни решенија за данок на имот за 2020 година.

 

Од Одделението за односи со јавност од Општина Куманово посочуваат дека Решенијата за правни лица, физички лица и комунална такса (фирмарина), како и опомените за правни лица и комунална такса (фирмарина) за 2019 година ќе се дистрибуираат преку пошта.

Истовремено, ги покануваме сите даночни обврзници, односно сопственици или корисници на имоти во Општина Куманово, кои не примале rешенија за данок на имот за 2020 година, да се пријават во канцалариите на Сектор за даноци и такси на Општина Куманово (спроти градскиот стадион) за  подигнување на даночното решение или за информации за понатамошна постапка, наведуваат од Општина Куманово.ам/фф/

Back to top button
Close
Close