Општински вестиСкопје

Општина Гази Баба на 12 место според Индексот на активна транспарентност

Индексот на активна транспарентност на Општина Гази Баба во последните три години се искачил за осум места. Односно ако во 2017 година индексот на транспарентност изнесувал 63,6 проценти односно била на 20 место, во нивото на добра транспарентност, во 2020 година, се искачуваме дури во нивото – многу добра, на 12 место со 84,1 отсто, наведоа од Општина Гази Баба.

Скопје, 19 јуни 2020 (МИА) – Индексот на активна транспарентност на Општина Гази Баба во последните три години се искачил за осум места. Односно ако во 2017 година индексот на транспарентност изнесувал 63,6 проценти односно била на 20 место, во нивото на добра транспарентност, во 2020 година, се искачуваме дури во нивото – многу добра, на 12 место со 84,1 отсто, наведоа од Општина Гази Баба.

Од Општината посочија дека според истражувањето, значи дека довербата на граѓаните кај Општина Гази Баба расте се повеќе.

– Во 2018 година, податоците зборуваат дека индексот на транспарентност на општината изнесува 62,1 отсто, а во 2019 е 71,9 проценти, наведоа од Општина Гази Баба.см/лв/

 

Back to top button
Close
Close