Општински вестиСкопје

Општина Чаир им излезе во пресрет на поплавените во Прешево

Општина Чаир со Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“ кое функционира во нејзини рамки, со специјална машинерија и екипи им излезе во пресрет на граѓаните на погодените региони од поплава во Прешево за санирање на предизвиканата штета, соопштија од Општина Чаир.

Скопје, 29 мај 2021 (МИА) – Општина Чаир со Здружението на доброволни пожарникари „Бајрам Мифтари“ кое функционира во нејзини рамки, со специјална машинерија и екипи им излезе во пресрет на граѓаните на погодените региони од поплава во Прешево за санирање на предизвиканата штета, соопштија од Општина Чаир.

 

Имајќи најголема почит кон жителите на регионот на Прешево, како и локалните власти, градоначалникот Ганиу истакна дека се целосно подготвени да помогнат во вакви околности на природни непогоди.

-Ваквите случаи само ја зајакнуваат нашата врска и докажуваат дека кога едниот дел од нас е во опасност, другиот дел е секогаш тука за да помогне, стои во соопштението. оџ/скс/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close