Општински вестиСкопје

Општина Аеродром ќе го претстави Јавното претпријатие за развојни проекти

Општина Аеродром денеска ќе го промовира првото општинско Јавно претпријатие за развојни проекти.

Скопје, 14 јули 2021 (МИА) – Општина Аеродром денеска ќе го промовира првото општинско Јавно претпријатие за развојни проекти.

На промоцијата е најавено дека ќе се обратат в.д. директорот на новото јавно претпријатие и организатор на работите на градоначалникот, Владимир Стевков, проф. д-р Илија Насов со проектот „Хибридни фотоволтаични термални системи“ и Наталија Бургиева со проект за управување со органски отпад.

Градоначалникот на Аеродром Златко Марин на настанот ќе го потпише првиот договор за кофинансирање на меѓународен проект од локално економско значење. сп/хс/

Таг
Back to top button
Close
Close