0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Определени коефициентите за утврдување на платите на претседателот и членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Членовите на собраниската Комисија за прашањата на изборите и именувањата денеска без дискусија со осум гласови „за“ и ниту еден против и воздржан го определија коефициентот за утврдување на платата на претседателот и на членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација. Платата на претседателот ќе се пресметува по коефициент 3, а платата на членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација по коефициент 2.7.

Back to top button
Close
Close