Општество

Омбудсман: Овој ден да биде поттик за уште поголем интерес на надлежните органи за подобрување на состојбата со правата на детето

По повод 20 ноември - Светскиот ден на детето, кој оваа година се одбележува под мотото „Вложувањето во нашата иднина значи вложување во нашите деца“, Народниот правобранител потенцира дека овој ден треба да биде поттик за уште поголем интерес на надлежните органи за подобрување на состојбата со правата на детето, и за континуирани заложби и ативности за овозможување уживање на овие права, секој ден во годината, на начин како што налага Конвенцијата за правата на детето.

Back to top button
Close
Close