Дописници МКДКултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Охридскиот регион доби две години рок да ги исполни препораките на УНЕСКО и да избегне поместување на Листата светски богатства во опасност

Центарот и советодавните тела на УНЕСКО им дадоа на Северна Македонија и на Албанија дополнителни две години да постапуваат по препораките содржани во Реактивните мисии на Комитетот за Светско наследство на ОН, за да избегнат поместување на Охридскиот регион на листата Светски културни и природни богатства во опасност.

Back to top button
Close
Close