0_Македонија.ПорталПолитика

Одложена собраниската Комисија за надворешна политика

Собраниската Комисија за надворешна политика на која шестмина новоименувани амбасадори на Република Северна Македонија требаше да реферираат за своите идни активности е одложена за понеделник за 16 часот.

Скопје, 7 февруари 2020 (МИА) – Собраниската Комисија за надворешна политика на која шестмина новоименувани амбасадори на Република Северна Македонија требаше да реферираат за своите идни активности е одложена за понеделник за 16 часот.

Своите платформи за дипломатски активности ќе ги претстават амбасадорите Теута Агаи Демјаха во Мисијата на Обединетите нации во Женева, Шпреса Јусуфи во дипломатско-конзуларното претставништво во Приштина, Шабан Јашари во дипломатско-конзуларното претставништво во Доха, Светлана Гелева во Мисијата во Советот на Европа, Стразбург, Данчо Марковски во дипломатско-конзуларното претставништво во Тирана и Фатон Бејта во дипломатско-конзуларното претставништво во Копенхаген.

Владата кон средината на декември минатата година на затворена седница ја утврди листата со 19 предлози за назначување амбасадори во Атина, Белград, Загреб, Тирана, Брисел, Хаг, Москва, НАТО, Совет на Европа (Стразбур), ОН (Женева), Доха, Прага, Њу Делхи, Рим, Тел Авив, Копенхаген, Ватикан, Приштина и Пекинг. ев/лв/

 

Back to top button
Close
Close