0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Одделни европски функционери ја искористија пандемијата за дискриминација на Роми

Активистите истакнуваат дека ситуацијата е влошена од фактот дека таквата дискриминација не е често осудена од другите Европејци, а Ромите не сакаат да зборуваат за тоа поради страв од последици.

Back to top button
Close
Close