0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталВидео изјаваМакедонија.СлајдерОпштество

Одбележани 70 години од постоењето на Државниот архив – чувар на нашата историја, култура, јазик и традиција

Државниот архив е темел на нашиот идентитет, сведок на нашата историја, култура и традиција и несомнено има значајна улога пред се како чувар на нашата колективна меморија и национални вредности. Тој е историско научен храм кој претставува своевиден мост меѓу минатото и иднината, но и чувар на нашата историја и светилник за нашата иднина, порачаа говорниците на свечената академија со чие одржување денеска во Скопје беа одбележани 70 години од основањето на Архивот.

Back to top button
Close
Close