0_Македонија.ПорталВидео изјаваМакедонија.СлајдерПолитика

Одбележани 20 години од формирањето на ЕБР, „Секогаш и секаде!“

Единицата за брзо распоредување (ЕБР) при Министерството за внатрешни работи е Единица која по својот состав, улога, професионални специфики, како што впрочем и напишав во воведниот текст од монографијата по повод овој дводецениски јубилеј на нашите колеги од ЕБР, претставува клучна алка во остварување на полициските цели на безбедноста, а тоа е заштита на сигурноста, слободите, правата, материјалните добра на граѓаните, како и заштита на правниот поредок, на јавниот ред и мир, овозможувајќи внатрешна сигурност и стабилност на државата.

Back to top button
Close
Close