0_Македонија.ПорталОригинални текстови

ОД НАС ЗА НАС со демант на соопштението од МОН

1 февруари 2021

Категорично ја демантираме министерката Мила Царовска дека шириме невистинити информации на фејсбук. Невистина е дека здружението ОД НАС ЗА НАС „прилепило илустрации на делови од Концепцијата“.

Здружението ОД НАС ЗА НАС нема тенденциозна намера да шири паника и да ја манипулира јавноста туку има за цел да ја информира јавноста за агендата на сеопфатното сексуално образование преку искуството на другите земји. Препорачуваме министерот Мила Царовска внимателно да ја прочита целата
објава пред да шири лажни и невистинити информации.

Целиот пост, објавен од страна на здружението ОД НАС ЗА НАС можете да го прочитате на следниот линк:https://www.facebook.com/odnaszanas/posts/451133552929735. Па вие самите одлучете кој ја лаже и манипулира јавноста!

ОД НАС ЗА НАС

_________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close