0_Web_АктуелноВидеоОпштествоХроникаХроника.Портал

Обвинителството бара ефективни казни затвор за случајот „Тортура“

Согласно меѓународното право и пракса сметам дека во конкретниот случај единствено изрекување на ефективни казни затвор ќе делуваат одвратувачки на сите идни можни сторители, наведе во завршен збор за случајот „Тортура“ јавниот обвинител Љубомир Лапе.

Back to top button
Close
Close