0_Web_AktualeBotëBotë.PortalSvet.Slajder

OBSH: Ka dëshmi se koronavirusi përhapet përmes ajrit

Organizata Botërore e Shëndetësisë pranoi se  ekzistojnë dëshmi  për transferim të Kovid-19 përmes ajrit, prejse 239 shkencëtarë ndërkombëtar  potencuan në mundësi të tillë.

Gjenevë, 8 korrik 2020 (MIA) – Organizata Botërore e Shëndetësisë pranoi se  ekzistojnë dëshmi  për përhapje të Kovid-19 përmes ajrit, prejse 239 shkencëtarë ndërkombëtar  potencuan në mundësi të tillë.

“Pranojmë se në atë fushë  paraqiten dëshmi. Mundësia që virusi të përhapet përmes ajrit në vende publike, veçanërisht në kushte të veçanta, nëse janë të mbushura nuk mund të përjashtohet. Por, dëshmitë duhet të mblidhen dhe interpretohen”, tha përfaqësuesja e OBSH-së Benedeta Alegranzi, në brifing në Gjenevë.

Qindra shkencëtarë pohojnë se ekzistojnë dëshmi se grimca të vogla  të koronavirusit të ri  në ajër mund të infektojnë njerëz, dhe i bëri thirrje Organizatës Botërore të Shëndetësisë t’i rishikojë rekomandimet. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close