0_Македонија.ПорталВидеоВидео изјаваОпштество

Објавен новиот Европски атлас на птици гнездилки, вклучена е и нашата земја

По четири години теренски истражувања и милиони податоци за распространувањето и гнездењето на птиците во Европа, објавен е новиот Атлас на птици гнездилки.Теренските истражувања започнаа во 2013 година и траеја до 2017 година

Back to top button
Close
Close