0_Македонија.ПорталДописници МКДКултураКултура.Портал

Објавен конкурсот за најдобра поема „Григор Прличев“ за 2020 година

Центарот за култура „Григор Прличев“ од Охрид го распиша конкурсот за избор на најдобра поема за 2020 година што го носи името на познатиот охридски имакедонски пет и преродбеник Григор Прличев. Согласно пропозициите, конкурсот ќе трае заклучно со 9 ноември, до кога треба да бидат доставени поемите со слободна тематска содржина.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close