НРЦ бара суштинска примена на законите за бесплатни прегледи за бремените жени и родилки

Куманово, 28 декември 2020 (МИА) – Здружението Национален Ромски Центар (НРЦ) од Куманово, денеска на градскиот плоштад со креативна уметничка акција го привлече вниманието на случајните минувачи за (не)соодветниот пристап на бремените жени до гинеколошките услуги. На овој начин, НРЦ го актуелизира проблемот за подобар пристап на бремените жени и родилките до бесплатните здравствени услуги. – … Продолжи со читање НРЦ бара суштинска примена на законите за бесплатни прегледи за бремените жени и родилки