0_Македонија.ПорталKultura.SlajderКултураКултура.Портал

Нови романи на Божин Павловски на англиски јазик

Во издание на „АЕА” и „Грифин Прес” од Мелбурн, Австралија, на англиски јазик, продолжи издавањето на „Собрани романи” од Божин Павловски.  

Скопје, 25 мај 2020 (МИА) – Во издание на „АЕА” и „Грифин Прес” од Мелбурн, Австралија, на англиски јазик, продолжи издавањето на „Собрани романи” од Божин Павловски.

Во превод на доктор Весна Николова и Елена Чаварела, и супервизијата на Бредли Досон, од печат излегоа томот 16 (Враќање во сказните- Return to the Fairytales) и томот 17 (Викај ме Бај-Call me Bye). Ликовните решенија на целата колекција се на сликарката Жаки Линч.

Се предвидува до крајот на 2021 година да бидат преведени и преостанатите три романи од Божин Павловски. Целиот проект во чест на 80 роденден на авторот е финансиран од австралиски фондови. Сите дела на Божин Павловски се и наоѓаат и во едициите на „Kindle Books”, достапни за глобална дигитална продажба. ев/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close