Општински вестиСкопје

Нов парк на „Трета македонска бригада“

Аеродромци наскоро ќе добијат нов парк што ќе се протега меѓу булеварот „Трета македонска бригада“ и касарната „Гоце Делчев“.

Скопје, 29 јануари 2020 (МИА) – Аеродромци наскоро ќе добијат нов парк што ќе се протега меѓу булеварот „Трета македонска бригада“ и касарната „Гоце Делчев“.

Урбаниот парк ќе биде со површина од 2 500 квадратни метри и ќе содржи зелени површини, пешачки патеки со клупи, спортско игралиште за рекреација на младите и детско игралиште, соопшти Општина Аеродром.са/дма/

Back to top button
Close
Close