0_Магазин.ПорталНаука и технологија

Нивото на радијација на Месечината е алармантно високо

Зрачењето на Месечината е 200 пати поголемо од она на површината на Земјата, или пет до десет пати поголемо од летот меѓу Њујорк и Франкфурт. Астронаутите би биле изложени на ова зрачење подолго од патниците и пилотите на прекуатлантските летови.

Back to top button
Close
Close