0_Македонија.ПорталОпштество

Нивоата на реките под јануарскиот просек

Речиси четири пати пониски од просекот за јануари се нивоата на реката Сатеска кај Ботун и на Црна Река кај Новаци, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Скопје, 30 јануари 2020 (МИА) – Речиси четири пати пониски од просекот за јануари се нивоата на реката Сатеска кај Ботун и на Црна Река кај Новаци, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, водостоите на сите реки се под просекот, а на повеќето се преполовени.

Намалувања бележат и нивоата на Охридското, Преспанското и Дојранското езеро. мч/дма/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close