0_Македонија.ПорталВидео изјаваПолитика

Николовски: Имунизацијата е клучна, се зголемува бројот на новопријавени за вакцинација

Имунизацијата е клучна за побрзо да стекнеме колективен имунитет и да ја оставиме оваа тешка здравствена криза зад нас. Само така, со заедничка одговорност придонесуваме кон колективното јавно здравје и само така побрзо ќе заврши оваа борба со пандемијата и со Ковид-19.  Да порачам - граѓаните да немаат дилема, сите вакцини што пристигнувааат и што дополнително ќе пристигнуваат се безбедни, проверени, тестирани и сите еднакво штитат од хоспитализација од тешки форми од болеста и од фатален исход. 

Back to top button
Close
Close