BotëBotë.Portal

Nevada me më shumë gra se deputetë burra

Nevada u bë shteti i parë amerikan, në legjislativ ka më shumë gra se burra.

Nju-Jork, 19 dhjetor 2018 (MIA) – Nevada u bë shteti i parë amerikan, në legjislativ ka më shumë gra se burra.

Ky raport ishte konfirmuar dje pasi demokratet Roshel Nguen dhe Beatris Duran plotësuan dy vende të lira në Dhomën e Ulët.

Në të dyja Dhomat gratë marrin 32 nga 63 vende – nëntë në Dhomën e Lartë me gjithsej 21 vende dhe 23 në Dhomën e Ulët ku ka 42 gra.

Qendra për Gra Amerikane dhe Politikë në Universitetin Rutgers bëri të ditur se deri më tani në asnjë legjislacion në ndonjë shtet amerikan gratë nuk kanë qenë shumicë.

 

Таг
Back to top button
Close
Close